woensdag 17 september 2008

Youngtube


Nee geen typefout, maar onlangs gelezen:
Kinderen kunnen nu veilig filmpjes kijken op Youtube. Op de onlangs gelanceerde website www.youngtube.nl staat een selectie van speciaal voor kinderen bestemde youtubefilms. Youngtube.nl wil ouders en scholen zo helpen educatief en ontspannend filmmateriaal op het internet te vinden en kinderen te behoeden voor het zien van ongeschikte films. Bezoekers kunnen zelf films plaatsen, maar die worden eerst gescreend.
op de website is nadere informatie te vinden onder tabblad:Over Youngtube:
"Deze website is , onafhankelijk van Youtube, gemaakt om ervoor te zorgen dat je, samen met je kind, met plezier en zonder enig risico, allerhande filmpjes voor peuters en kleuters kunt bekijken. Geen straatracerij, geen vreemde verhalen, geen gekke fimpjes met misleidende titels, waar Youtube ook vol mee staat, maar juist de onschuldige youtube filmpjes waar jouw kind graag naar kijkt.
Wij linken filmpjes van Youtube en hebben zelf geen filmpjes in beheer of opgeslagen op een server.
Wij zijn niet van Youtube!
Je kunt zelf ook youtubefimpjes inzenden, Deze zetten we pas online, nadat wij ze hebben bekeken. Dit allemaal om te kunnen garanderen dat alleen de gepaste filmpjes op deze site verschijnen."
De site ziet er leuk uit en is gebruiksvriendelijk. Zo zijn er ook banners om deze site op je blog te promoten. Gelijk maar eens uitgeprobeerd.
Ook kun je rss nemen op: de nieuwste filmpjes, de best bekeken filmpjes en de meest gewaardeerde filmpjes.

2 opmerkingen:

davidovix zei

Hoi Beatrijs

Inderdaad een mooie tip. Ga um ook doorgeven aan the kids, die zijn nog altijd een beetje Buurman en Buurman gek. En eerlijk is eerlijk, zelf kijk ik ook wel eens stiekum mee. PRachtige serie !!!

Gr
Kees

Alinda Mastenbroek zei

Erg leuk initiatief inderdaad. Leuk dat je er ook aandacht aan besteed in je blogje! Goede ontwikkeling dunkt mij..