donderdag 25 september 2008

Web 2.0 sites



Je kunt bezig blijven met web 2.o sites bekijken, maar nu de tijd begint te dringen, moet het er vandaag maar van komen om er iets over te schrijven. Na de verschillende mogelijkheden die genoemd werden om te bekijken, zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. En zo als Kees al schreef, een werd al niet meer sinds 2006 bijgehouden. Eerst dacht ik wat is nu twee jaar, maar omdat ik de afgelopen week eens bijgehouden heb wat er allemaal alleen al in de PZC verschijnt aan artikelen of verwijzingen naar nieuwe of bestaande sites, kom ik tot de conclusie dat het aanbod enorm is.
Zo werd er een top 10 gepubliceerd van de in 2007 wereldwijd de snelst stijgende sociale netwerken: 1.iPhone; 2. Badoo; 3. Facebook; 4. Dailymotion; 5. Webkinz; 6. YouTube; 7. eBuddy; 8. Second Life; 9. Hi5; 10. Club Penguin. De ene is wel bekend, van de andere wel eens gehoord en een enkele al nader kennis mee gemaakt.

Gisteren viel mijn oog op een artikel met de titel: Chat met luisterend oog: Humanitas heeft in Zeeland een internetproject tegen vereenzaming. Vrijwilligers hebben korte, anonieme tekstgesprekken via de chatlijn op www.humanitashotel.nl/123

En een artikel van vorige week: Internet als digitale gedenkplaats: Peter Verdonk uit 's-Heerenhoek lanceert site voor overledenen: dierbareherinneringen.nl De site is kwa opzet te vergelijken met Hyves en MySpace. Mensen kunnen een profiel aanmaken (niet gratis) en die pagina naar eigen inzicht aankleden met verhalen, foto's en filmpjes en er is de mogelijkheid om reacties te plaatsen.

1 opmerking:

davidovix zei

HeeY beatrijs

Nou nou, je maakt er aardig werk van, heel goed. En een paar leuke tips die ik eens ff ga bekijken aan de balie. Het is hier zowaar een beetje stil en nog geen 2 uur.

Gr
Kees