vrijdag 3 oktober 2008

Muziek online


Dat muziek ook een bindmiddel is om mensen bij elkaar te brengen zie je natuurlijk ook al jaren bij de massale concerten die gegeven worden in Ahoy of Gelderome, maar ook zoiets als Pink Pop, Pukkelrock e.d. Daar hoef je dus niet perse online voor te zijn en toch doe je daar dan ook aan sociaal netwerken.
Maar nu online muziek. Het aanmelden bij LastFM ging heel makkelijk. Je kunt zelfs ongeregistreerd muziek beluisteren. Mooi dat je muziek tevoorschijn krijgt die lijkt op de stijl van je favoriet en dat je via tags fusion een muziekzender kunt maken met deze muziek, maar toch vind ik het voor de afwisseling niet erg om ook eens een nummer te horen dat niet zo mooi is. Daarna waardeer je des te meer de goeie nummers.
Bovendien leer je zo ook andere smaken en geluiden kennen.
Dit doet me ook denken aan een discussie van jaren geleden, toen men begon met het plaatsen van alle streekromans, detectives enz. in een de kast bij elkaar. Toen gingen ook geluiden op van: nu leest een streekromanlezer nooit meer iets anders, want nu ziet die persoon het andere materiaal niet meer en als alles door elkaar staat denkt zo iemand: he ook een leuk boek.

2 opmerkingen:

Alinda Mastenbroek zei

Er bestond ook een tijd het online zender pandora. Hier kon je de naam van een artiest of nummer invullen en het programma draaide dan automatisch nummers die verwantschap hadden aan die ene artiest. Helaas in verband met copyright bestaat pandora niet meer. Maar was wel een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken!

Wat ook trouwens een sociaal leuk muziekprogramma is is ilike.com

davidovix zei

Hoi Dietertje

We zitten weer aardig op lijn denk ik. Jij hoeft ook niet iedere dag goed zeker. TRouwens erg gezellig gisteravond. Jammer dat ik een beetje beroerde nacht had erna maar dat lag zeker niet aan den heerlijken vlaai !!!!

Gr
Kees